Nieuw Slagwerk Op Komst

Mede mogelijk gemaakt door de subsidie (€6.500) van Fonds Alphen en omstreken.

Na intensieve inspanningen gedurende de afgelopen twee jaar kondigt Drum- & Showband Dice Musica ’83 met trots aan dat er een nieuw tijdperk voor hun instrumentarium aanbreekt. Een opgetogen voorzitter Gert van der Ster spreekt: “De huidige trommen, die sinds 2005 dienst hebben gedaan en talloze optredens in binnen- en buitenland hebben doorstaan, zijn klaar voor vervanging.”

Een speciaal samengesteld team heeft zich vol overgave gestort op deze uitdaging. Na een grondige zoektocht stuitte het team op Meghlo, een fabrikant gevestigd in Dinxperlo, die precies kon bieden wat ze zochten: lichtere gewichtsklasse, scherpere en warmere klanken, een breder snarenbed en bovendien de mogelijkheid om de clubkleuren te gebruiken. Volgens voorzitter van der Ster past dit mooi binnen de ambities van de vereniging. Met het oog op het behaalde resultaat kijkt de vereniging vol trots en tevredenheid uit naar de toekomst met dit frisse instrumentarium. 

Om dit project mogelijk te maken zijn wij financieel ondersteund door de Vriendenloterij, Stichting Samenleving Ter Aar en Fonds Alphen en omstreken. Daarnaast is de opbrengt van de kerstacties, onder andere verkoop van kerststerren, benut voor dit project.

Het nieuwe instrumentarium zal worden gepresenteerd tijdens de jaarlijkse VHC van der Star Taptoe Ter Aar op zaterdag 29 juni 2024. 

Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen aan den Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar (2023) ondersteunde het met ruim €390.000,- initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.